Publicat de: accaii | 25 noiembrie 2010

Ghid privind votarea directă și secretă

 

Stimate Alegator!

Prezentul ghid este un document care sa asiste potentialul alegator nevazator in exercitarea dreptului sau de a alege, in mod direct si secret.

In prima parte a Ghidului se găsesc materiale compilate din Constitutia  Republicii Moldova referitoare la Dreptul de vot şi dreptul de a fi ales, din Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi referitoare la  Participarea la viaţa politică şi publică, Codul electoral nr. 1381-XIII  din  21.11.97 cu articole  referitoare la procesul de votare .

In partea doua a acestui ghid sunt prezentate modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerile în Parlamentul Republicii Moldova din 28 noiembrie  2010, aprobate de Comisia Electorală Centrală precum si  modalitatea de desfăşurare a testării votului direct şi secret pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 în secţia de votare nr. 151, Circumscripţia electorală municipală Chişinău, nr. 1, sectorul Centru, pe adresa: mun. Chişinău, str. Mioriţa nr. 1 şi amplasată în incinta Casei Radio, Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”.

Ghid informativ pentru persoanele cu dizabilitati de vedere privind votearea directă și secretă prin intermediul plicului-trafaret

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: