Multimedia

Exista oare o solutie universala prin care persoanele cu dizabilitati de vedere ar putea sa-si exercite direct si secret dreptul la vot? Acest material prezinta cateva idei si vine sa initieze o discutie publica in acest sens.

 

 

Dumitru Sclifos, Președintele Societății Orbilor din Republica Moldova

 

 

Primul alegator nevazator la sectia nr. 151, 28.XI.2010

 

Emisiunea MESAGER, 28 noiembrie 2010

 

 

28.XI.2010 – Sectia nr. 151

 

 

Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a adoptat hotararea nr. 3854 din 19 noiembrie 2010 cu privire la desfăşurarea testării votului direct şi secret pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere. Tatiana Goras, presedintele OT Ialoveni a SOM vine cu primile impresii despre aceasta.

 

 

Hotarirea nr. 3854 a Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, 19.11.2010

 

 

Interviu cu Tatiana Goras.  Aspecte psihologice privind votul direct si secret al persoanelor cu dizabilitati de vedere. Experienta personala de votare directa si secreta in cadrul referendumului constitutional din Republica Moldova, 5 septembrie 2010.

 

 

Interviu cu Livia Pânzari


 

Interviu cu Marina Adam


 

Interviu cu dl Nicolai Ciobanu

 

 

Ștefan Oprea, Vicepreședinte SOM

Reclame

Responses

 1. Foarte buna ideea acestui site. Ma bucur sa aud mesajele, care de fapt ar trebui sa ajunga la toata lumea, si anume faptul ca trebuie sa ne integram cat mai bine in societatea moderna, in special participand la procesul democratic.
  Ma bucur ca sunt minti luminate si in Moldova care au acceptat tiparirea buletinelor de vot in format Braille, atat in randul autoritatilor cat si in randul oamenilor care au reusit sa aplice aceasta idee. Sper sa functioneze si in viitor.
  Unica doleanta: domnii care au editat fundalul muzical ar putea sa se gandeasca la un gen mai neutru de muzica… Sonata Lunii cu imagini de oameni care voteaza creeaza o impresie putin macabra si mai ales Lacul Lebedelor, celebru in perioada comunista…
  Bafta si spor!

  • Andrei,
   Multumim pentru sustinere si comentariu.

   Cat priveste fundalul muzical, am fi bucurosi sa utilizam si alta muzica, poate mult mai adecvata fiecarui caz. Ne lipseste insa o fonoteca si, in acelasi timp, trebuie sa respectam legile privind drepturile de autor. Suntem deschisi pentru colaborare, daca doriti sa va implicati, Va rugam sa ne scrieti, – Va asteptam cu placere.

   Administrator blog.

 2. Sper ca toate persoanele cu dizabilităţi de vedere din RM să beneficieze de posibilitatea de a vota direct şi secret. Proiectul este foarte important şi mă bucur că se implementează la noi. Vă doresc să obţineţi finanţare şi pentru alte proiecte de acest gen.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: